A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-01914

A projekt tartalmának bemutatása

A vállalkozás működésének első öt éve rendkivüli fejlődést tükröz a gasztronómia területén. A magyar és fülöp-szigeteki hagyományok fúziója eredményeként kialakított egyedi ízvilág országos hírűvé tette a Malom Udvart. Ennek az evolúciónak legfőbb mozgató rugója a tulajdonosi elkötelezettség, a szakmai iránti alázat, hagyománytisztelet, elkötelezettség a kiváló minőségű alapanyagok iránt, valamint a modern és hagyományos konyha technológia alkalmazása. A jelen fejlesztési elgondolás célja, hogy tovább fejlődjön az ételek minősége, kapjon nagyobb támogatást a gasztro-kreativitás, rövidüljön az ételek elkészítési ideje, ezzel csökkenjen a vendégek várakozási ideje, ott ahol lehet javuljon a minőség és a sztenderdizálás, tovább stabilizálódjon a magas szintű minőség érdekében. 

Azonos fontosságú a HACCP előírások a konyha higénia maradéktalan megtartása és az energia- és anyagtakarékos működés. Ennek alárendelten a következő eszközök beszerzése valósult meg a pályázat keretein belül:

  • Pacojet 2+ multi funkciós készülék, amely speciális eljárással az előzetesen mélyhűtött anyagokat 20 másodperc alatt, közvetlenül a tálalást megelőzően krémesíti, habosítja és adagolja a hideg gyümölcs krémlevest, fagylaltot, köretet. 
  • Sokkoló készülék, amely a magasabb hőfokon elkészített ételeket villám hűtéssel tartósítja és dezinfektálja. 
  • Thermo mixer: multifunkciós készülék alkalmas emulgálásra,anyag keverésre, homogenizálásra, aprításra, turmixolásra, forró krémlevesek, köretek, szószok, mártások készítésére 
  • Sous vide gép: alacsony hőmérsékleten, úgynevezett “slow cook” technikával készíti elő a különböző húsokat, halakat és zöldségeket, ezzel megőrizhető az alapanyag eredeti textúrája, színe és az anyagveszteség minimalizálódik. 
  • Hűtött munka asztal, rozsdamentes hűtő és fagyasztók, amelyek biztosítják az alapanyagok és ételek előírásnak megfelelő hőmérsékletét,és az energia takarékos működést. 
  • Gázüzemű olajsütő, amely a tavasztól őszig terjedő időben a grill terasz ételeinek készítéséhez szükséges. 
  • Nagy teljesítményű szeletelő gép a hideg tálak és más hideg ételek szakszerű tálalásához
  • Polcok, állványok a biztonságos tárolás feltételeinek javításához 
  • Egyéb, az étterem működését fejlesztő konyhai és éttermi eszközök. 
  • Ezenkívül beszerzésre került egy komplett, éttermi vendégkiszolgáló, rendeléskezelő eszközpark, amellyel korábban egyáltalán nem rendelkezett az étterem. A növekvő kereslet eredményeként dinamikusan nő a rendezvények száma (esküvők és más családi- illetve céges rendezvények) ezért a növekvő igényeknek megfelelő fejlesztés indokolt.